0 Läs mer >>
Upptäckte just till min lycka att Tjejvättern inte kommer krocka med min student!!! Jag är så lycklig! Tjejvätten 6/7 studenten 10/7!! OCh min student är inte heller på bästis dag, det är ju bara så bra!! 
bild från när mamma sprang vårrtuset 2013

lycklig

0 Läs mer >>
 

bästis fästis

0 Läs mer >>
För ett tag sedan sydde jag ett par byxor av en gammal klänning.  Här är ett par bilder när jag hade dem på mig och en på vad det var för modell på klänningen innan. 
 

byxor

0 Läs mer >>
När jag kom hem igår hade jag så otroligt ont i ryggen och hade svårt att komma till ro att sova.  Trodde det skulle gått över under natten.. men icke! Hade lika ont i morse. Så har haft ont i ryggen princip hela dagen.. och inte nog med det så är jag så himla rastlös! Jag måste hela tiden ha något att göra annars får jag en klump i magen och känner mig konstigt stressad.. så känner mig för tillfället inte på topp. 
Här är en bild på mitt numera blondare hår
 

ont

0 Läs mer >>
Igår fick jag äntligen träffa min babybo igen efter en månad ifrån varandra. Just denna vecka är nu hon och hennes familj Host familj till en tjej från Serbien så jag följde med dom två till Stockholm för att turista lite. Vi kollade på slottet och högvaktsavlösningen. Sedan gick vi runt en stund i gamla stan för att hitta något bra lunchställe. Så hittade vi ett café med superbra priser som var jättemysigt! Så ebba och jag åt natchos och Jovanna (tjejen från serbien) provade på hederliga köttbullar med lingon. Sedan tog vi färjan ut till djurgården och gick på aquaria och kollade på fiskar och andra små djur. Sedan var det dags för glass och promenad tillbaka in till stan. 
 

turistdag

0 Läs mer >>
Idag har jag fått håret slingat av min storasyster. Varit på en liten promenadoch fått skavsor över hela fötterna, plockat krusbär och hunnit sy en topp av ett gammalt Stil mönster. Tyget är från en gardin som inte användes längre.
 
Nu är det snart dags att lägga sig men först ska jag smaka på sfaten mamma gjort på krusbär och mynta - mums!
 
 
 
 
 
 

Stil mönster

0 Läs mer >>
i går provade jag på att brodera en liten giraff med en ny teknik jag inte provat på tidigare. Min pappas mamma hade köpt ett set med "Purr-fect Punch" för länge sedan men aldrig använt det. Så då testade jag igår detta... Det är en specialnål som man trycker ner och upp genom tyget. Och på så vis bildas det öglor på baksidan av tyget. Det är öglorna man vill åt för att få till den lurviga 3D effekten så det är egentligen avigsidan som blir framsidan i slutändan. Man kan reglera på nålen hur "stora" öglor man vill ha. Så jag har använt mig av små öglor till konturerna lite större till den gula pälsen och ett snäpp ytterligare större till de svarta fläckarna. Tycker den blev ganska söt. Får se om den kommer till användning som en applikation på ett plagg i framtiden kanske...
 
 

Purr-fect Punch

0 Läs mer >>
Sitter just nu och kollar på eventuella utbildningar till nästa höst... Jag får en liten klump i magen när klickar runt här och försöker välja och sollra. Men nu är det inte bara längre att gå en utbildning och sedan kan jag gå en annan osv. För man har bara rätt till studiestöd i 5 år... Jag har just nu hittat två utbildningar som intresserar mig och den ena, utav vad jag förstår, måste jag läsa en annan tre årig utbildning innan... Och alla dessa tre utbildningar tar bara in 12 personer åt gången, dvs inte särskillt många.. 
 
Jag har tidigare försökt få hjälp på skolan hos studievägledaren men där har jag inte fått några svar på mina frågor utan bara blivit tillsagd att kolla på nätet. Men det känns som att det är dags att börja kolla för att kunna ställa mig i bostadskö om det blir så att jag blir tvungen att flytta vilket jag antagligen kommer behöva göra...
 
 

framtidsplaner

0 Läs mer >>
Nu är jag hemma igen efter knappt två veckor i Skåne. Åkte ner under natten så vi fri campade på parkeringen utanför o-ringen campingen för att inte väcka alla halv 3 på natten. 
 
På torsdagen gjorde vi oss hemmastadda och kollade in området. Sedan spreng vi ett så kallat nostalgirace som var banorna från tredje etappen på första o-ringen för 50 år sedan. Så nu skulle vi ut på orginalkartor där ingenting stämmde med verkligheten... Men som tur var fick man även med sig en ny reducerad karta så när man var LOST kunnde man tjuvkika på den (hände ett par gånger kan jag erkänna)...
 
På fredagen tog vi det lungt och åkte iväg och kollade på en fin bokskog med massa stora stenar innan vi åkte vidare till Christian och Victoria (brorsan och hans flickvän). Victrora är nämligen från skåne så vi åkte hem till henna (jättefint stort hus vid sjön med egen brygga). Vi badade och grillade och avslutade med en lite kajakutflykt på sjön i det stilla vattnet, otroligt fint!
 
På lördagen skippade vi onvigningen och åkt istället till stranden och badade och åt glass med några från klubben. 
 
Söndagen bjöd på första ettappen av O-ringen 2014. Utmanande orientering med otroligt kuperande terräng. Men det var en rolig bana och till min förvåning kom jag 22.a denna ettapp, mitt bästa resultat under hela veckan - stolt! 
 
Måndagen blev ännu en utmaning i hettan. Även denna en rolig bana och utamnande terräng, pressade jag mig till det yttersta ända in i mål.
Örjan fyllde även år denna dag så vi firade med att gå ut och äta på kvällen. God mat och dessert!
 
Tisdagen innebar sand i skorna för denna dag var det dags för "standettappen". Efter två dagars springande i bergen var det ganska segt att springa i den mjuka sanden. Men det var medeldestans och det var väl tur det.. För när jag kom i mål mådde jag inte särskillt bra. Vi hade startat sent, mitt på dagen när solen var som starkast. Så när jag kom i mål gömde jag mig ett tag i skuggan tills jag tvingade mig själv vidare tillbaka till klubbplatsen. Där bröt jag ihop pga att jag ionte visste vart jag skulle ta vägen, kroppen kändes bara jättetung! Örjan tvingade i mig vatten, socker och salt och efter ett tag kännde jag mig lite piggare.Då tog i våra väskor och gick ner i havet och hoppade i vågorna med alla andra tävlane som också kände för ett svalkande bad.
 
På onsdagen hade vi vilodag. Så vi tog bilden och åkte söderut längst kusten. Kollade på en gamal kungagrav, kiviks musteri, badade i extermt strömma vågor, kollade på ale stenar och åt middag i Ystad. Mysig dag!!
 
På torsdagen vad det dags för näst sista ettappen. Bena var inte med mig första halvan av banan, inte heller hjärnan. Så skäpade mig ignenom halva banan. Sedan efter vätskekontrollen gick kroppen på någon extra energi och bena sprang framåt av sig själva!
 
Fredag, sistta ettappen! Först fast i busskö, sedan låg jag i ett tält ett par timmar för att skydda mig mot solen innan det var min tur att gå till start. Jag började med att springa åt fel håll men sedan gick det något bättre. Jag tvingade mig själv till att springa hela banan även fast benen sa emot. Fradagens bana var inte särskillt kul i sig.. Men hade ett fint upplopp från en kulle med utsikt och ner.
 
Duchade med utsikt över havet och sedan skyndade vi oss tillbaka till campingen för att åka och hämta maten vi beställt till kvällens långbord. Trevlig kväll med klubbkompisarna. Vi spelade kubb och kort och sjöng allsång!
 
När vi vaknade lördagmorgonen hörde vi oska och rengn på husvangnstaket. Så vi skynade oss upp för att plocka ner förtältet och sedan var vi påväg hem igen. Men först ett överraskningsstopp i Söderköpning på Smultronstället. Så mycket att välja på!!
 
Tack o-ringen för i år! Nästa år syns vi i Bårås!!
 
- Bild från välkomnadet vi fick vid första ettappen..! (mer bilder kommer senare!)
 

O-ringen 2014

0 Läs mer >>
Vaknade kvart över sex i morse och låg kvar i sängen och försöke somna om tills klockan blev sju. Då hämtade jag min bunke och gick ut och plockade lite hallon. Jag har nu plockat ca 2 liter och det är i princip från en enda stor buske... Det är hur mycket som helst kvar! Men jag har inget problem att plocka hallon men nu blev jag tillsagd att gå ut och plocka av jodgubbslandet också men det är inte lika kul... Ryggen värker bara jag tänker på det! Jag har problem  med ryggen och känner av det nästan hela tiden mer eller mindre... men stå på huk nerböjd övr ett land gör defnitinvt inte skaen bättre... Mn vi får se.Jag sparar det till eftermiddagen för annars blir jag väl helt handikappad resten av dagen. 
 
Nu är det grötfrukost och sedan är det packning som står på schemat.
 
 

Bärplockning

0 Läs mer >>
Nu kan man gilla mig på facebook och följa mig på instagram "Ylvas Hobbyskrin". Där kommer jag lägga ut allt jag pysslar med.
 
 

Ylvas Hobbyskrin

0 Läs mer >>
efter löprundan igår var det bara att kasta sig in i duschen för att hinna äta middag innan mormor, morfar och morbror kom på fika besök. Här bjöds det på krusbärs paj med ingefära, super god! Efter att mormor och morfar åkte hem tog min morbror fram ett spel han hade med sig som vi spelade resen av kvällen.
 
Jag startade även under gårdagen ett nytt intagram konto där jag kommer lägga ut alla mina hantverk och teckningar... allt som jag skapar helt enkelt. Och idag har jag även startat en facebook sida som man kan gilla för att få se vad jag har för mig. Men de är inte helt klara än så idag jobbar jag med det. Och när det är dags kommer jag ut med namn som ni kan söka på :)
 
Annars har jag inga större planer för dagen, tråkigt att solen bara tittar fram så korta stunder. Annars hade det kunnat varit skönt att gå ut och sätta sig.
 
 
bild för stunden frår bli på "den döende dandyn" från att jag var på utställning i min ensamhet på mordernamuseet.

nytt på g

0 Läs mer >>
 

enkel klänning till m...

0 Läs mer >>
 

bikini

0 Läs mer >>
Idag har jag suttit framför symaskinen hela dagen lång. Men har mest sytt små saker: kortat min mosters kjol,  lagt upp mormors byxor, sicksackat en duk och bad kantat en klänning som var för liten i ärmarna.
Men har även sytt klart en av mina bikinis som legat och väntat.  Och sytt en klänning till min mamma.  Hon har nämligen en klänning som hon tycker väldigt mycket om modellen på och bad mig sy en till. Så jag började med att försöka mig på att göra ett mönster efter den befintliga klänningen, vilket gick oväntat bra! Sedan var det dags och välja tyg... och det kan nu vara så att mitt tygval inte riktigt är vad min mamma skulle valt.  Men vi får se. Annars tar jag denna klänning för jag tycker den blev riktigt söt trots dess enkelhet så får jag sy en ny till henne när tygaffären har öppet! 
 
Men nu väntar jag på att syrran ska sluta så vi kan ut och springa en sväng. Tack Hej! 
 
Här kommer en bild på klänningen jag bandkantade (ärft den av min moster från början)
 

systuga

0 Läs mer >>
Igår var vi på utflykt tillsammans med mormor, morfar och min morbror. Vi åkte till ärla till en jättestor handelsträdgård som heter Löta. De har över 700 sorters reser och många var riktigt fina!
 
Sedan släppte vi av männen på arsenalen och vi kvinnor och barn åkte in till strägnäs. Kollade i butiker och åt glass. 
 
När vi kommer hem till mormor igen kommer hon på att morfar hade nyckeln och de var fortfarande kvar på museet. Hundarna såg att vi stod utanför och blev oroliga.  Så då blev jag räddaren i nöden (till min lycka).. vi bar fram en stege och så klättrade jag upp på plast taket för att komma åt ett fönster som stod på glänt. Var lite spiderman över det hela för jag var tvungen att gå på regeln närmast väggen för plast taket skulle inte hålla. Men jag kom i alla fall in och hundarna kunde gå ut och mormor och mamma kunde göra sitt kaffe. 
 
- om man inte har någon nyckel får man improvisera. 
 
 

utflykt och höga höjd...