0 Läs mer >>
Otroligt avundsjuk på min mor som åker till Norge idag för att hälsa på Tove. Inte bara för att jag också känner att jag vill träffa min storasyster utan också för att det var så himla mysigt att vara där bara hon och jag. Och om de hade den utbildningen jag vill gå efter gymnasiet och om de pratade svenska så skulle jag också vilja bo där! Gosegos! Men jag får väl åka dit och hälsa på en annan tid i livet. 
 
... För nu sitter jag och syr på dessa skjortor igen, men jag tror jag håller på med den sista för ett tag framöver nu. Det är kul, men jag känner att jag förlorar inspirationen när jag jobbar med samma sak så länge.
 
Träningen gick bra igår och idag måste jag trycka in en vilodag eftersom jag funderar på att åka skidor i morgon för att det ryktas om att det ska regna på söndag och då är det KWT (orientering).. Jag hopps vänderprognåsarna har sett fel, snön har ju PRECIS kommit!?
 
Nu är lunchrasten slut så dags att fortsätta.
 
 

photo.php.jpg

lunch

0 Läs mer >>
HOLA!
 
Idag har jag fortsatt jobbat med skjortorna. Stöter på lite problem här och var vilket gör det segt men när det rullar påå är det riktigt kul!
 
Varit en sväng ut till mormor och morfar där även moster och lill kussen var på besök. Hon är så gosig lilla gullepluttisen! 
 
Nu sitter jag ikväll igen och väntar på att tiden ska gå så att styrkepasset ska börja. Skit jobbigt förra veckan, och antagligen inte lättare idag med träningsvärk från helvetet i kroppen.. Men kul äre!
 
Sitter även och väntar på att min andra plåt äppelchips ska bli klara. De blev verkligen super goda, och rekomenderar alla att prova!
 
Ställ in ugenen på 100 grader
Skär bort den nedre lilla delen på äpplet. Och fortsätt med att skära tunna-tunna-supertunna skivor äpple (jag använde mig av en mandolin) och lägg ett tunt lager på en plåt med bakplåtspapper (ca 2 äpplen på en plåt). 
Sedan ska de torka i ugnen, tog drygt två och en halv timme för mina chips (Men de gäller att de är tunna annars kan det ta mååånga timmar). Vänd på äppelskivorna ett par gånger (jag vände en gång i timmen). 
Och när de är torra plockar du bara ut dem ur ugnen och så kan du gofa i dig med gott samvete. De torkar även lite till när de tagits ut ur ugnen. 
Man kan även strö lite kanel över skivorna om man tycker att det är gott.
 
- Jag tycker det är ett supersmart snacks. Eftersom det bara är äpple vilket INTE är onyttigt och de smakar supersmaskigt!
 

(bild från pinterest)

 

supersmart snacks

0 Läs mer >>
Nu kommer träningsvärken krypande… Box var så otroligt kul! Rekommenderar alla som tränar för att svettas och kötta att prova. Vi jobbade i par och boxades (såklart) och körde en massa styrka. Svinjobbigt men absolut något jag kommer fortsätta med.

Idag har jag hunnit ta mig en sväng ut i skidspåret, blåsigt och igenblåst på sina håll, och jag hade noll styrka i armarna efter igår kväll.. Men det var kul att få komma ut och det var första gången ut på elljusspåret för i år dvs lite mer kuperat än på gärdet = lite roligare!

Även varit upp en sväng till stan och fikat med min handledare och en anställd. Vi pratade om vad jag ska göra framöver och jag lämnade över skjortan som jag sydde klart igår och hon verkade nöjd med resultatet. Så nu får vi bara vänta och se från killen som ska test använda den hur det funkar.. Spännande!

Nu sitter jag och väntar på att tiden ska gååå! Jag håller nämligen på att göra "äppelchips" vilket jag trodde skulle bli klart på 10 minuter, men så var inte fallet. NIX! Det verkar som det kommer ta fyra timmar för mina små äppelskivor att torka i ugnen.. hm! Och det blir bra är detta något man får höra på sommaren och lägga skivorna på berget i solen och skriva en lapp till fåglarna "ÄT INTE YLVAS ÄPPELBITAR, UTFÖRA SINA BEGOV ÄR INTE HELLER OK!", så går det kanske fortare..

Men nu ska jag kolla i en retro-virkbeskrivningsbok jag lånade igår. Så får jag se om det finns något spännande i den.

tjolahopp!

Prova på box!

0 Läs mer >>
Nu är skjortan klar, stötte på några problem under tiden.. men resultatet blev bättre på denna än min första test! Hoppas min handledare blir nöjd och förstås killen som ska bära den..(?!)
 
Nu är det dags att byta om och bege mig på ett pass BOX. Aldrig provat det förut men hört att det är jobbigt. Vi får se vad jag tycker.
 
- Bilder på sakerna jag gör under praktiken ska komma upp här så fort som möjligt!
 
 

Ny träning?

0 Läs mer >>
Sitter och jobbar… Skissar och söker efter inspiration. Det små snöar utanför fönstret och jag skulle så gärna vilja ut och träna, eller gå på ett pass. Men det får bli ikväll.. Jag jobbar bra hemifrån men då känns det även som att det inte som det är helt och hållet på riktigt, även fast jag jobbade arslet av mig i helgen. Men jag tror att det beror på att det inte är så ansträngande, att jag gör något som jag tycker är kul. Fast jag är så jävla taggad på att träna! Och då menar jag sådan träning jag tycker är kul, inte bara träna det som jag tycker är dötråkigt för då känns det så meningslöst..
Nu ska jag gå och sy om en skjorta till en man som ska vara test modell för den "modellen" av skjorta.

hej hej!

pause

0 Läs mer >>
Jag har som rubriken avslöjar: FULLT UPP!
Så hinner inte skriva här. Hade världens bästa födelsedag, har världensbästa kommisar som hade överraskningsmiddag för mig, har det jättebra på praktiken, pratmiddag med några från klassen, åker skidor, syr syr och syr! FULLT UPP!
 
Men allt är super kul och jag har massa skoj att se fram emot... Hinner inte skriva mer nu för nu börjar mitt älsklings program på TV!!! Såm jag längtat att det ska börja igen!
 
Massa kärlek till alla kåååmpisar och familj! 
 
tack o hej!

fullt upp!

0 Läs mer >>
Rummet ser ut som kaos! Fick för mig att det såg rörigt ut så tänkte städa och fixa lite... Det ser inte bättre ut för tillfället kan man ju säga.
 
På måndag börjar praktiken och jag är grymt förväntasfull! Ska bli så himmla roligt att få komma iväg från skolans salar och få jobba med nya människor och med andra uppgifter än vad jag är van vid. Jag sk praktisera på Refo, om är ett företag som syr om skaer som tex: gamla kläder eller gardiner och skapar något nytt utav det, ger det nytt liv. Och det är verkligen något jag tror jag kommer lära mig massor utav och ha användning för. Men jag känner mig för tillfället inte särskillt nervös... Bara för att de ska hälla upp kaffe till mig utan att fråga om jag vill ha... Jag klarar inte av kaffe, jag måste spotta ut det "sååååå äckligt"! och jag vill ju inte verka otrevlig och vara till besvär... herregud.
 
Igår åkte vi ut i skogen och firade Amanda som fyllde 18 år. Älskar egentligen när någon fyller år, att det är jul eller andra händelser eftersom då får jag träffa Amanda vilket vi annars nästan aldrig hinner med. Hon bor på internat på sin skola och jobbar varannan helg. Jösses...
 
Nu ska jag sparka mig själv i stjärten och få klart i rummet!
 
goding i repris!
 

känner mig mest nervö...

0 Läs mer >>
 
 
 

gott nytt år!