0 Läs mer >>
Idag tog jag tag i mitt praktiksökande, så nu har jag skickat iväg ett mail om förfrågan på stadteatern och hoppas nu på det bästa..!
 
Ikväll var det även min tur att håll i fikat på träningen, och ikväll var det superduper mycket folk vilket är väldigt kul! Så försökte peppa några till att följa med på DD. Och på tal om DD så började jag och örjan prova oss fram på Ebbas och min kostym tills dess, kommer bli grymt! Och till sist... På tal om skapande så blev jag klar med mina första raggsockor idag! Weho!
 
 

tisdag

0 Läs mer >>
HOLA HOLA!
Idag har jag varit i skolan, som de flesta andra måndagar. Höll en redovisning på tradition och utveckling om min "estetiska bakgrund". Alla skrattade åt min tidigare idol Thomas, och sedan skrattade de åt att jag gilla "bonde söker fru" och att jag ofta har en favorit bonde. Haha, det var i alla fall kul att höra lite mer om de andras liv!
 
Så nu har jag gjort läxa (vet dock fortfarande inte om jag är klar eller ej..) och har hunnit äta en massa pannkakor, mumms! Och snart är klockan nio, dvs favoprogramet - Elementary! Rekommenderar alla att kolla, måndagar kl: 21.00-22.00.
 
Man ska även gå ut på spotify och lyssna på mina tre topp tre!
Timo Räisänen - Lyckliga gatan
Jasmine Kara - Ljudet av ditt hjärta
Eric Gadd - Some die young
 
dags för viktigare saker.
 

 

- Bild från namngivningen

oh baby baby, oh baby...

0 Läs mer >>

fina fina

0 Läs mer >>
Igår va det tävling i Trosa. Jättefin skog, lättlöpt! Och det gick förvånadsbra att springe med takne på attr jag inte hinner ut och träna nu för tiden för att jag går i skolan hela dagarna. Och orienteringen gick bra bara lite snett till ettan. Annars inga katastrofer. Men igår var problemet istället mina fånerier. Jag sprang hela tiden runt och vae skit rädd för att stöta på ett vildsvin (som det finns gott om i Trosa området). Så jag vågade inte springa genom grönområderna ensam. Om jag var tvugen stod jag förs och letade efter an alternativ väg.. Så det sög ju! HAde kunnat fått en kanon tid om det inte vore så att jag springer runt och fokuserar på fel grejer i skogen...
 
När vi kom hem satte jag mig och fortsatte jobba på mig jacka. Som nu är KLAR! Jag ska bara försöka hitta en snygg snodd som jag kan ha i midjan. Så är den redo för användning!
 
Kollade på tv igår och kollade på ett nytt program som heter "Alla Tiders Hits". Och det är lite som så mycket bättre. Artister kommer dit och har fått välja en låt som varit med på hitslistan och göra om den till sin egen. Igår va Timo med och han gjorde sin version av "lyckliga gatan" helet fantastisk. Han är verkligen skitbra! så nu väntar jag bara och hoppas på att kunna höra denna fina på spotify!
 
Nu återgår jag till läxan..
 
snart dags igen!! 
 

lyckliga gatan

0 Läs mer >>
Första dagen i skolan efter tre dagars ledighet. Måndagen var ju somsagt inte planerad att vara lektionsfri. Men tisdag och onsdag har vi haft utvecklingssamtal på skolan vilket innebär att du är fri från alla lektioner och kommer bara på din tid på utvecklingssamtal. Så i tisdags åkte vi upp till stan på utvecklingssamtal och trosade sedan runt lite på stan, gick och köpte fodertyg till min jacka.
Sedan åkte vi vidare till moraberg och "hängde" där ett bra tag. Eftersom vi väntade och hoppade på att bil killen skulle ringa och säga att vår nya bil var färdig för att hämtas. Dock så ringde han aldrig. Fast jag fick prova på nya milkshaken på McD, Bounty... Rekommenderas inte. 
Vi åkte hem och jag fortsatte så långt jag kunde på min jacka.
 
Och igår gick jag ner och köpte lite mer saker jag behövde för att fortsätta. Sedan ringde bilkillen och vi åkte till Huddinge och köpte en bil, en ny volvo. Ville dock att vi skulle ha en ännu större modell, men de gick inte föräldrarna med på..
Efter det åkte vi vidare till Heron City där det vankades middg och bio, Elysium. Rekommenderas!!
 
Och idag har jag jobbat förfullt i skoln och cyklde sedan så fort jag kunde ut till träningen.
 
 

elysium

0 Läs mer >>
Klockan är tolv och jag har redan hunnit åka tåg i tre timmar!
Tog tågen hemifrån kl 8, han åka en halvtimme innan jag fick ett sms från skolan där det stog att alla lektioner fram till kl 12 var inställda eftersom det hade brunnit i någon kabel inatt. Fine tänkte jag, ingen idé att åka hem, jag får sätta mig på att fik och plugga en och en halv timma, ingen bid deal. 
Åkte vidare och precis innan jag är framme vid skolan får jag ett nytt meddelande där det står att alla lektioner är inställda idag eftersom det luktar rök i skolan och att brandalarmet fortfarande är igång, att de väntar på folk som ska komma och stänga av det. De visste inte hur långt tid det skulle ta så de ställde in allt. Attans va det minsta jag tänkte då. Martina och jag gick och köpte oss en varsin ischai på halvtimmen vi fick vänta på nästa buss som skulle föra oss hem igen... Så fyra knappa 4 timmar resa för ingenting. Lite halvsegt sådär. Jag hade ju kunnat komma på något roligare att göra. What to do?
 
Nu är jag i alla fall hemma igen. Så dags att plugga lite.
 
 

såna här dagar man vi...

0 Läs mer >>
Igår började jag sy på min höst jacka, men dock så måste jag köpa mer fodertyg innan jag kan fortsätta... Men jag tror att den kommer bli mysig i mitt naturvita teddytyg.
På eftermiddagen åkte vi ut i skogen till Amanda m. familj... Men Amanda var förstås inte hemma och Rasmus hade en kompis hemma så jag kunde inte "leka" med någon av dem... Så jag lekte med de vuxna och katten/hundarna istället!
Åkte och käkade sushi (favoriterna 6 lax, 6 avokado!) på den här "byns" wook och sushi place!
Hem och plugga, skypa med Norge och hoppade i säng!
 
Bra söndag!
 
Hittade den här bilden på en sida när jag "googla mig själv", tyckte jag såg snabb ut!

sushi söndag

0 Läs mer >>
God kväll!
Idag gick jag upp tidigt, kollade lite på olika pyssel och satte sedan igång med skolarbete.
Senare gick vi ner på "byn" på Gröna marknaden som var idag. Massor utav tokiga människor, men kul iaf att få kolla på endel olika fina handarbeten som folk gjort! Tröck i mig en hel underbar "Viltkebab", love them! Sedan åkte vi vidare ut till mormor och morfar för att hjälpa demmed deras nya dator. Där bjöds det på äppelkaka med vaniljvisp, smaskens!
 
Nu ska jag kolla igenom det jag gjorde i morse. Och om det känns bra så tror jag att det är dags att börja knåpa på min jack jag har tänkt att ha nu i höst...
 

 
 
 

gröna marknaden

0 Läs mer >>
Hola kompisar!
 
Har varit en del i skolan på senaste tiden så har varit lite upptagen av det. 
I fredags bökte vi jean paul gaultier utställningen på arkitekturmuseet, en otroligt häftig och inspererande utställning! Jag rekomenderar verkligen ALLA att gå på den, den håller på fram till den 22/9... Så passa på!
 
Just nu sitter jag och ska börja med en uppgift som ska vara klar till på måndag. Jag ska svara på frågan "Vad är mode?", med en text på max 1000 tecken. En otroligt svår fråga har jag märkt. Vi har haft långa diskutioner om detta i skolan. Är tatueringar mode? Är bröstförstoring mode? Är HM mode? osv osv...
Men jag har lite tankar kring det iaf.
 
Blivit väldigt inspirerad av en sida som jag "följer" på fb. Det är en pyssel sida där folk i hela Sverige lägger upp bilder på allt möjligt kul de gjort. Så nu är jag jättesugen på att decoupagea min pall upp till sängen..! Får se hur det blir med det.
 
Tuderluu!
 
Bild 1: En av mina favoiter från utställningen!
Bild 2: Mina virkade Barbapappa och Barbamamma som jag gjorde till Julies namngivning.
Bild 3: En broderad tava av mamma som jag gjorde till henne i födelsedagspresent.
 
 

18:21 fredag den 13/9

0 Läs mer >>
Hoppsan Kerstin! Det var inte igår!
Men som ni måste ha förstått vid det här laget har skolan börjat igen, och det är med blandade känslor. JAg tycker det är kul i skolan och det är ju ännu roligare nu när jag inte längre går på matte. Jag har nya lärare i princip alla ämnen och flera nya ämnen och det tycker jag är svinkul! Men det som SUGER är att jag går i skolan till FEM flera dagar i veckan. Detta innebär att jg är hemma riktigt sent och inte har tid med något annat än att äta och sova dessa dagar (som det ser ut som iaf, är ju så satans trött). Men idag är en av mina två plugg dagar så jag har precis skrivit en krönika till svenskan som jag hoppas på hon ska tycka duger. Så nu ska jag fortsätta med min research inför våran kollektion i hantverken. Min kollektion kommer vara inspererad av Coco Chanel. Vilket jag verkligen tror kommer bli kul, för det är helt annat mot vad jag gjorde förra året då jag gjorde min batikkjol (som jag tror fortfarande inte har visats här?). 
 
Fast nu är jag en person med dator igen vilket innebär att det kommer vara lättade att slänga upp lite inlägg här mer regelbundet. 
 
ps. alla bör lyssna på detta inläggs rubrik. En ruskigt bra låt med en text som jag kan anse vara värd att lyssna lite extra på. ds.
 
poo.
ylva
 
 

spegelen - panda da p...