0 Läs mer >>
Provade på en för mig ny pärlteknik i förrgår. Gjorde detta fina armband! Riktigt kul att prova något nytt.
 
 

Native american brace...

0 Läs mer >>
Igår åkte jag, mamma och Örjan till Nyköping för att gå på Hertig Karlsmarknad. En mysig utflykt med musik, medeltidsmänniskor, brända mandlar och riddartuneringar!
 
På vägen hem åkte vi till Trosa och spelade på deras nya "äventyrsgolf"-banor! SUPERKUL! Det var lite knepigt måste jag säga och det min boll var ofta där den inte skulle vara... bland annat i vattnet ett par gånger..?! Men riktigt roligt somsagt! Men jag blev delad segrare med Örjan med mina TRE hole in one och mamma kom på andra plats med endast ett poäng mer! Sedan avslutade vi med glass!
 
Och idag har vi varit iväg och sprungit KM i en närligande håla som vi inte sprungit i tidigare. En rolig bana med utmanande kuppering! Nöjd med min insats både orienteringsmässigt och löpmässigt.
 
Efter detta övningkörde jag på slingerväg i skogen hem till mormor och morfar där vi bjöds på äggsmörgås och kattunge(ar)mys! Underbart!
 
Nu ska jag se om det finns något jag kan pyssla med här hemma innan middagen. Och i morgon är det dags för min första schemalagda dag i skolan... dock är första lektionen inställd så jag har endast en lektion i morgon.. suck!
 
Ha det gott!
 
 

riddare, golf, orient...

0 Läs mer >>
Igår började skolan igen och det var jätteroligt at få träffa alla igen! Vi blev uppdelade i grupper för att komma på samarbetsövningar som sedan skulle utfaras av ettor och tvåor idag. Två ganska trista dagar för vår del skulle jag vilja påstå.. Så igår passade jag och tre kalsskompisar på att gå på museeum efter skolan. Vi tog oss till Livrustkammaren och kollade på gamla kläder, vagnar, kläder från Games Of Thrones och kläder från filmen Elizabeth. Alltid lika fachinerad av hur välbehållna kläderna faktiskt är från så långt tillbaka i tiden! Efter visiten där tog vi os till ett litet fik i gamla stan och tog en liten glass innan vi delade på oss och åkte hemåt!
 
Utfyllnadsbild på mina physalis jag plockade i växthuset!

skolstart

0 Läs mer >>
Hittade denna otroligt fina och mysiga kappa på BikBok idag. Den är mycket finare i verkligheten och vore jätteskön i höst! Jag provade en gammelrosa variant som jag mer än gärna skulle bära! Den är helt enkelt nästintill perfekt!
 
 
 
 

höstkappa

0 Läs mer >>
Och där rök finsilvret! Idag har jag fyllt på "besticksmycke"-lagret med ringar, örhängen,  halsband och hängen. Är du intresserad kan du höra av dig till mig för mer info!
 

smycken

0 Läs mer >>
I lördags hjälpte jag min gamla handledare och nummera vän på Kulturestivalen. Hon hade ett tält där barn fick komma och prova på att sy från gammalt til nytt! Super kul!
 
På kvällen var det dags för midnattsloppet som min storasyster var anmäld till. Hon sprang på 58 minuter (en mil) så jävla duktig! Så nu är jag supernervös inför Tjej lidingö... Vad kommer jag gå i mål med för tid?
 
Jag tror inte jag heller sagt att jag förra veckan äntligen träffade en läkare som började fundera om det kanske är något annat fel på mig än bara korta och svaga muskler. För tretching, styrka och viktminskning har inte hjälpt mig alls i min onda kropp. Nu fick jag ta sex olika prover för olika besvär och sjukdomar.. Och det vore så otroligt skönt att få veta vad allt det här beror på. Men svaren kan dröja så jag får vänta ett tag till.
 
Annars har jag tagit det lungt, tränat lite, sytt och gjort lite smycken av gamla bestik. Har nämligen tänkt börja sälja lite smycken. Kommer upp mer info om det snart!
 
Skolan börjar igen i morgon och det känns både superduperkul och dundertråkigt. Men det är bara att klä sig och åka dit!
 
bild från kulturfestivalen
 
 
 

kulturfestival, prove...

0 Läs mer >>
Idag har jag varit med och hjälpt Refo på Kulturfestivalen i Stockholm. Super mycket folk! Jag gjorde egentligen inte så jättemycket. Hjälpte de barn som kom in, och förklarade för besökare vad Refo står för och vad de egentligen gör. 
 
Nu sitter jag här och det kliar i fingrarna. Jag är super sugen på att beställa egna etiketter som man kan sy fast på plagg. Så vore så maffigt att kunna få sätta sitt eget märke på saker man själv skapat. Men jag är trotsallt inte gjord av penar och jag beställde igår blixtlås för knappt 1000 spänn... Så etiketter får nog tyvärr vänta tills jag HAR en ekonomi.
 
Mitt lår känns även nu så pass bra, en vecka sedan skadan, att jag och örjan i morse skulle gett oss ut på en löptur. Men det blev så sent igår så vi sov istället... Satsar på morgondagen!
 
Här är min senaste bild från Insta. Är det inte helt fantastiskt att jag endast givit blod EN ENDA GÅNG och jag har redan hjälp en människa! Det är en underbar känsla gott folk! Jag har sagt det förr och jag gör det igen - bli blodgivare du också!

20:24

0 Läs mer >>
Detta trädgårdsförkläde sydde jag i fördelsedagspresent till min mormor! Visst blev det tjusigt?
 
 

Förkläde av ett par g...

0 Läs mer >>
Nu är det så att jag har fått väldigt mycket fina kommenterar på min vändbara jeanshatt jag sydde innan sommaren. Så nu tänkte jag att DU kanske också skulle kunna vara intresserad av en hatt sydd av mig. Jag har sytt upp sex stycken hattar i sex olika storlekar (xs-xxl) och alla hattarna är tygerna kombinerade på olika sätt. Du kan få din hatt i precis vilken kombination du vill så den passar just dig! Jag har kommit fram till priset 250 kr/hatt. Om du är intresserad av att beställa en hatt är det bara att höra av dig till mig. Och om du vill prova vilken storlek som passar dig går det alldeles utmärkt (annars kollar vi bara måtten på huvud och hatt så de stämmer överens)!
 
 

KÖPA EN HATT?

0 Läs mer >>
I torsdags valde jag att ta mina inlines till träningen. Men inte långt ifrån hemma skulle jag veja för en brunn och tappade balansen... Så mitt lår har varit dubbelt så tjockt pga svullnaden i muskeln och jag har haft sår på sidan av benet både nere vid vaden och förstås uppe på låret. Jag kan fortfarande inte sitta ordentligt på en stol eftersom det då gör omt i benet. Jag har inte heller kunnat gå ut för att springa eftersom det gör ont i muskeln när den rör sig. Men det har i alla fall blivit bättre! Och svulnaden har somsagt gått ner. Nu är det mer min andra skinka som är trött på att få bära hela min vikt när jag sitter ner, men det är en annan visa!
 
Jag blev även oväntat kallad till dopingtest efter träningen i torsdags. Detta innebar att jag inte fick löämna min kallelseman ur synen eftersom detta skulle vara lika med dopad. Så jag väntade en timme på att min syster kom tillbaka från träningen med en annan kille från klubben, de blev nämligen okså kallade. Sedan gick ytterligare två timmar innan jag vågade mig på att kissa. För man MÅSTE ge ifrån sig 90 ml urin för att det ska funka. Om du bara kissar 85 ml måste du börja om igen.. Så ingen av oss vågade gå på toa ifall det skulle bli för lite. Vi ville heller inte dricka för mycket för om kisset skulle väga för lite skulle det innebära att det innehöll endast vatten och då måste man även då börja om igen... Men jag klarade mig påde i ml och i vikt! Så nu väntar jag ändast på svaren haha! Det var ju spännande att få vara med om men jag började tröttna efte två timmars väntande eftersom jag var kall och hungrig och ville hem och sova...
 
Jag jobbade även igår på Södertunaslott i frukosten. Det var både kul och jobbigt. Det inte fanns inte någon ordineriepersonal där så det var inte riktigt någon som visade mig hur man skulle göra saker och ting... Men om jag blir inringd igen för att jobba blir det säkert lättare, för då har jag trortallt varit med en gång tidigare! 
 
 
 
 

skadad! Dopad?! servi...

0 Läs mer >>
I måndags köpte jag mig ett par inlines... Provkörde dem på kvällen nere på våran väg och tog en liten tripp ut på grannens tomt när jag inte förstod mig på bromsen.. Men igår tog jag mig hela vägen hemifrån till klubbstugan och tillbaka! Himla stolt faktiskt! Det kanske inte går så fort i nerförsbackarna och min åkstil är kanske inte den snyggaste... men jag tar mig framåt och det är huvudsaken.
 
Och idag har jag hunnit med ett intervallpass tillsammans med Örjan. Så nu ska jag uträtta ett par ärenden och så får vi se var som händer efter det.
 
 
 

rullar fram

0 Läs mer >>
 
 
 

Från lucialinne till ...

0 Läs mer >>
Igår åkte vi även till Nyköping för Hejdå partaj för syrrans gamla klasskamrat. Vi käkade grönsaker med dip och fånade oss med femkamp innan vi gick till en krog som heter Down East. Otroligt mycket folk på stan eftersom det just nu är Nyköpingsfestdagar. Men vi kom in ganska fort ändå. Inte särskillt roligt när vi kom dit för det var superdålig musik... Men sista timmen va det bra DJ och vi kunde vara ute och fuldansa! Varmt ute fortfarande när vi gick hem mitt i natten, spännade svensksommar i år och vi hörde massa muller från åskan och det blixtrade på himmlen, men vi han hem inanna himmlen öppna sig! 
- gamal bild
 

Hej då partaj

0 Läs mer >>
Igår gav jag blod för första gången. Det var lite nervöst innan måste jag erkänna för sprutor är inte riktigt min grej.. Men det gick bra. Jag kollade inte när hon stack med kollade istället när nålen satt i armen - TJOCK SOM FAN!! Den var verkligen grov! Men det kändes inte mycket mer än en vanlig spruta. Så jag låg där med en "kramboll" i handen och klämde lite i den med jämna mellanrum. Så jag gick därifrån stolt och med 4,5 dl minde blod! Känns bra att man bidrar. Hon som hjälpte mig berättade att det ändast är 3% av sveriges befolkning som ger blod... Men om man tänker efter så skulle 100% vilja ha detta blod om så skulle behövas... Men det kostar ingenting och där jag bor så kommer blodbussen så jag behöver endast gå 200 m för att ta mig dit och det tar max 15 minuter av min tid. Jag tycker alla som kan och får borde ge blod, det känns faktiskt jävlit bra att bidra till något som är väldigt viktigt. Men jag ville från början inte pga min rädsla för sprutor, men fin i mun som mig styvfar är så sa han åt mig att om du inte ger borde du inte heller få något om du väl behöver det.. Och det gav mig en tankeställare som ändrade min åsikt. 
 

ge_blod.png

ge blod

0 Läs mer >>
Igår sprang jag och syrran en sväg i morgonsolen men det var dagens ansträngning för resen av dagen satt jag i en solstol och läste en bok. Men på kvällen var det dags att dra över till Ebba för att grilla med gänget. Vi lagade mat, spela kubb, käka, prata, lyssna på musik, diskuterade, försökte prat engelska och åt dessert. Kul att få träffa alla igen, saknar dom hela tiden!
 
 

lugn dag