0 Läs mer >>
FÖRE TOVNING,
 
EFTER TOVNING,
 
 
 
 

stickat mig en hatt

0 Läs mer >>
På vägen hem från Boden stannade vi och sov i en stuga vid skuleskogens naturreservat. För att dagen därpå hoppa i gympaskorna och borja vandra runt på stigar, sten o spänger. Så målet var att få se slottdalsskrevan (skrevan Ronja Rövardotter och hennes kompis hoppar över i filmen). Vi kom först fram till en liten skreva som vi trodde va den vi gått dit för att se, så jag kände mig jättebesviken på att jag gått i värmen för att se sen sär lilla plutt skrevan... Så när vi gick därifrån kom vi fram till den riktiga skrevan! Hur stor som helst, superhäftigt! Så det va värt att traska runt  i skogen för att få se detta, verkligen!
 

utflykt i naturreserv...

0 Läs mer >>
Nu rullar vi!
Igår kväll grillade vi och sedan gick vi vidare till campingen för att umgås med klubben med lite ost o kex. Käkade en massa melon och godis medans det var allsång kring långbordet. Skyndade oss sedan hem i natten för att inte myggen skulle ta oss. Kastade mig i säng för att klara av att gå upp nu på morgonen för att packa o städa.
Men nu är vi påväg hem igen, känns både skönt och supertråkigt att det är slut och att det är ett helt år kvar till nästa gång...
Men allt har varit super här uppe så det känns som ett riktigt lyckat o-ringen!
 
 

snipp snapp slut

0 Läs mer >>
Femte och sista etappen är nu avklarad. Känns jättetråkigt att det redan är över. Men nu är min kropp helt slut. Ute på banam gick det långsamt när jag sprang och otroligt långsamt när jag blev tvungen att gå. Den värmen som kommit upp hit gjorde inte heller saken bättre, jag började med att springa åt fel håll till ettan.. Men efter det gjorde jag bara någon liten bom. Fast hela loppet va ganska oskönt för kroppen är så utmattad att det gjorde ont i benen av att bara gå. Den här veckans terräng har varit väldigt påfrestande för oss alla. Vi är väl inte vana att klättra i branta berg...?
 
Men nu är jag ren och luktar inte svett längre så nu sitter jag och väntar på den sista middagen här uppe i Boden...
 
 

sista etappen avklara...

0 Läs mer >>
Idag har vi sprungit medeldistans. Och jag känner mig riktigt nöje trots min långa tid. För idag gjorde jag bara en miss på grund av att jag blev distraherad. Men nu känner jag mig helt slut i kroppen och inte alls sugen på en till långdistans som väntar morgondagen..!
 
 

etapp fyra

0 Läs mer >>
Etapp tre.
Hmm... Orientering? På tre dagar har jag sprungit totalt ca 25 km på 300 minuter och 36 sekunder! Stor katastrof! Idag tog det längst tid av alla tre dagar, men det va ändå den bästa dagen hittills. Hela TVÅ KONTROLLER gick bra idag av nio! Det går bra nu! Två kontroller bättre än de andra dagarna..
Idag va det så jäkla jobbigt, trodde jag skulle dö påväg upp i berget! Vill tillägga att vi även sprang i skidbacken... 
Varmt som tusen har det varit idag. Så det va inte särskilt trevlig att stå i den superlånga busskön när vi skulle hem...
Men nu har vi gått igenom kartor och konstiga vägval, så nu sitter vi alla här och väntar på mat.
Hittat kött! Kött på påse! #snarre

katastrof i hjärnan

0 Läs mer >>
Som sagt var det vilodag igår. Så då passade vi på att testa preo. Det blev en hård kamp på elit banan som Christian hade sin första etapp på. Det slutade med att Victoria vann och jag kom på andra plats! Vi båda fick 15/20 poäng men hon slog mig på tidskontrollen där jag sumpade alla vinna vinstchanser med att få båda fel.. Men det va riktigt klurigt men väldigt kul!
 
Sedan åkte vi in till boden och åt lunch på "glada schweizaren". Efter det gick kollade vi lite i gallerian. Jag kom hem med två påsar. En kavaj från hm på rean hade kostat 399 kr och nu kostade 79 kr, TAGET! Sedan en påse från Lindex med en ny neongrön sportbh! 
Lite glass och sedan avslutande dagen med lite annorlunda cacheletande i en älv, spännande!
 
 

vilodag

0 Läs mer >>
Jag vill så gärna komma i mål och få kunna säga "idag har det gått bra!" men idag gick det inte bra, det va inte min dag. Jag o kompassen kommer inte alltid överens vilket resulterar i att jag istället får springa omkring o leta efter kontrollen eller stanna och stå och läsa in mig, vilket inte går så fort alla gånger. 
Men idag blev det bara två km längre (hoho) men dock på samma långa tid som igår... Men på onsdag är det dags, då är det min tur!
Ikväll har vi varit o kollat på elit sprinten, spännande! 
 
Imorgon är det vilodag. Så då ska vi passa p. Att prova preo, intressant...

andra etappen

0 Läs mer >>
Igår började o-ringen på riktigt, första etappen. Och som jag då slog även tävlings-ylva igång... Dvs spring alldeles förlångt och fel. Så igår sprang jag tre km extra bland berg och sten.
Men kvällen blev desto trevligare eftersom Örjan fyllde år. Då blev det grill/sushi buffé! Och efter det gick vi på klubbfika på campingen.
 

o-o-o-ringen

0 Läs mer >>
 

lördagsflygtur

0 Läs mer >>
Denna kväll gick vi en två timmar guidad tur i Sveriges största fort på Rödberget (la ner 1997). Det va en bra guide och jag tyckte faktiskt att det va både roligt och intressant. Han berättade både fakta egna tankar och händelser. Och sedan är det ju alltid roligt när det är yngre människor med i sånna här turer, de slänger ur sig och ger så mycket roligare svar än de vuxna.
 
 

Sveriges största fort

0 Läs mer >>
Hemma efter första rundan i skogen med karta och kompass. Det är väldigt fin skog här uppe, lite svår/tunglöpt i vissa partier men man har väldigt fin sikt! Så mitt första pass gick riktigt bra! Hoppas bara det kamn få bra när det gäller?!
 
 

ute i skogen

0 Läs mer >>
Gårdagen blev som sagt en upptäcktsfärdsdag. Vi åkte till Älvsbyn och kollade på ett gammalt bil museum. Där fanns hur mycket prylar som helst, de hade tagit vara på precis allt. Jag fastnade mest för en amfibiebil, ett tält man har på biltaket och en "papiljottgrej" (kolla bild).
 
Sedan åkte vi in i Älvsbyn centrum och åt lunch på sibylla. 
 
Storforsen blev nästa stopp. Väldigt maffigt! 
Där hade de även en jättemysig butik med massa olika hantverk, jättemycket roliga saker!
 
Stannade vid vägen i ösregnet och vandrade ut i skogen för att leta hjortron. Vi fick leta en lång stund bland alla Jokkmokks mugg innan mamma och jag hittade ett guldställe! 
Men när vi kom tillbaka va vi genom sura, så när vi kom fram till polcirkeln va vi dumt nog blöta o kalla. Men vi fortsatte att köra vidare (dvs jag körde) mot Jokkmokk centrum och hittade två fantastiska kyrkor!
 
På vägen hem hittade vi platsen vi hade hört tappas om där ett hotell byggt sina rum uppe i träden. Så vi stannade till där för att se om vi kunde ta en närmare titt på dem. Men till vår stora besvikelse fick man inte g. In o kolla om man inte va hotellgäst eller gick guidad tur...
 
Så kag körde tillbaka oss till boden där vi värmde på våra hjortron och blandade med socker och hade till våran vaniljglass, himmelskt gott!!!
 
(rekord i min körning igår också på längsta körning, Ca 23 mil!!!)
 
 
 

upptäcktsfärd

0 Läs mer >>
Igår kom vi fram till boden. Så nu bor vi här nära campingen i en villa vi har lånat av Toves kompis släkting. 
Så igår tog vi det lugnt, kollade in campingen och centrum. Jag köpte mig ett jättefint 100% ullgarn och ett mönster till ett par vantar. Så igår kväll virkade jag en vante i morse blev jag klar med den andra (bilder på vantarna ligger i det tidigare inlägget). Tycker de blev riktigt bra och de va riktigt roliga att göra! 
Så planen är att köpa på mig lite garn när jag ändå är här. För det fanns massa roliga garner iallafall möjliga färger, så då kan jag lika gärna pass på!
 
Idag har jag ont i halsen, huvudet och nacken, antagligen från den långa bilfärden och mitt stillasittande igår. Men nu ska vi på upptäcktsfärd!
 
 

framme

0 Läs mer >>
 

virkade vantar

0 Läs mer >>
Godmorgon!
Resan går framåt, endast en timma kvar till slutstation!
Blev som satt stopp för lite middag på chopchop. Sedan åkte vi vidare och stannade sedan för snarre behövde införskaffas och toalett behövdes utnyttjas. Vidare för sedan stanna bredvid vägen på ett något för läskigt ställe för att förarna behövde vila. Men så mycket vila där blev det inte för mig, jag kände ett starkt behov av att stirra på alla bilar som åkte förbi för att se att ingen skulle stanna och beslagta vår bil.. Herregud..
Frukost på Statoil i Skellefteå kl sex i morse och nu är vi snart framme!
 
Lägger nu in den sorgliga nyheten jag nyss fick höra av min mor.. Min mormors och morfars fågel Rocky dog igår kväll, 19 år gammal. Nu kommer det bli tyst där framöver.. Vila i frid lilla fågel!

kapten röd