upptäcktsfärd

Gårdagen blev som sagt en upptäcktsfärdsdag. Vi åkte till Älvsbyn och kollade på ett gammalt bil museum. Där fanns hur mycket prylar som helst, de hade tagit vara på precis allt. Jag fastnade mest för en amfibiebil, ett tält man har på biltaket och en "papiljottgrej" (kolla bild).
 
Sedan åkte vi in i Älvsbyn centrum och åt lunch på sibylla. 
 
Storforsen blev nästa stopp. Väldigt maffigt! 
Där hade de även en jättemysig butik med massa olika hantverk, jättemycket roliga saker!
 
Stannade vid vägen i ösregnet och vandrade ut i skogen för att leta hjortron. Vi fick leta en lång stund bland alla Jokkmokks mugg innan mamma och jag hittade ett guldställe! 
Men när vi kom tillbaka va vi genom sura, så när vi kom fram till polcirkeln va vi dumt nog blöta o kalla. Men vi fortsatte att köra vidare (dvs jag körde) mot Jokkmokk centrum och hittade två fantastiska kyrkor!
 
På vägen hem hittade vi platsen vi hade hört tappas om där ett hotell byggt sina rum uppe i träden. Så vi stannade till där för att se om vi kunde ta en närmare titt på dem. Men till vår stora besvikelse fick man inte g. In o kolla om man inte va hotellgäst eller gick guidad tur...
 
Så kag körde tillbaka oss till boden där vi värmde på våra hjortron och blandade med socker och hade till våran vaniljglass, himmelskt gott!!!
 
(rekord i min körning igår också på längsta körning, Ca 23 mil!!!)
 
 
 

Kommentera här: